Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Hemijski pilinzi kada zašto i kako se primenjuju.

Nega kože predstavlja neizostavan korak u održavanju sveže, mladalačke i nežne kože svake žene, ali i muškarca.
Hemijski pilinzi kada zašto i kako se primenjuju.
21 Jul 2022
4 pregleda

Otuda, hemijski pilinzi predstavljaju jedinstveni pristup tretmanu kože koji omogućava otkalnjanje oštećenog, površinskog sloja kože. Kombinacijom određenih kiselina različitih koncentracije, hemijski pilinzi se preporučuju za područje lica, vrata, ruku, stomaka, nogu, a osnovni cilj njegove primene jeste osvežavanje kože i vraćanje mladalačkog izgleda koži.


Kada se primenjuju hemijski pilinzi i kome su namenjeni?


Kada se na koži lica, vrata i ruku počnu pojavljivati akne i bubuljice, prve, fine, bore, staračke pege ili postoje ožiljci koje je potrebno lečiti, hemijski pilinzi predstavljaju dermatološko rešenje koje se primenjuje. Tretman hemijskim pilinzima deluje na kožu tako što doprinosi ljuštenju postojećeg, površinskog sloja kože, otkrivajući mladu i nežnu kožu koja je glatkija, sa manje linija i bora, ujednačene boje i svetlijeg tena. Zato se hemijski pilinzi preporučuju kod pacijenata koji imaju potrebu:


Eliminisanja finih bora u predelu oko usta i očiju;
Eliminisanja bora usled starenja - podmlađivanje;
Smanjenja vidljivosti staračkih pega i tamnih mrlja na koži;
Lečenja i otklanjanje ožiljaka;
Lečenja akni i bubuljica;
Eliminisanja strija;
Osvežavanja kože.


Kako se izvode hemijski pilinzi?


U Anti Aging Diagnostic Centru Dr Babović možete zakazati hemijski piling željenog dela tela uz prethodnu konsultaciju sa timom stručnjaka. Nakon prethodne konsultacije i procene vrste tretmana hemijskog pilinga, tretman se zakazuje u dogovoru sa pacijentom. Prvi korak prilikom izvođenja tretmana hemijskog pilinga jeste čišćenje dela kože koji se tretira a zatim se primenjuje jedan ili više hemijskih rastvora (najčešće je to kombinacija diferenciranih kiselina različitih koncentracija) kako bi se delovalo na površinu i omogućilo otklanjanje oštećenog dela kože. Hemijski pilinzi mogu izazvati, u vreme izvođenja, blago i kratkotrajno peckanje koje je normalno i ne bi trebalo da traje duže od desetak minuta.


Šta se dešava po završetku tretmana hemijskim pilinzima?


U zavisnosti od vrste tretmana hemijskim pilinzima, kao i područja tela koji se tretira, nakon tretmana dolazi do postepenog ljuštenja kože. Reakcija je slična opekotinama od sunca, pri čemu proces odbacivanja stare kože i pojave mlade, glatke i nežnije kože može trajati tri do sedam dana. Kada se potpuno regeneriše, koža će biti zategnutija, fine bore ispeglane, a ožiljci, akne i bubuljice vidno smanjeni. Ipak, nakon tretmana hemijskim pilinzima, koža je posebno osetljiva na sunčeve zrake, zbog čega je posebna preporuka izbegavanje izlaganja suncu ili obavezno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom.


Dodatni saveti po završetku tretmana hemijskim pilingom:
Izbegavajte sunčanje i direktno izlaganje sučevim zracima;
Nemojte koristiti kreme koje u sebi sadrže retinoide;


Redovno negujte kožu odgovarajućom kremom, po savetu lekara.
Ako osećate svrab ili peckanje nakon tretmana, odmah kontaktirajte svog lekara.


Da bi se ostvarili željeni rezultati tretmani hemijskim pilinzima se mogu ponavljati u rasponu od dve do pet nedelja. Za postizanje željenih rezultata, a u zavisnosti od regije tela koje se tretira i problemskog područja, potrebno je tri do pet tretmana hemijskim pilinzima.