Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Putovanje u Andaluziju – Top 3 razloga zbog kojih treba posetiti ovaj deo Španije

Iako je mnogo razloga zbog kojih treba posetiti južni deo Španije i njene najpopularnije gradove, ovde izdvajamo tri razloga zbog kojih je putovanje u Andaluziju jedno od onih koje se razmatraju za ponovnu posetu.
Putovanje u Andaluziju – Top 3 razloga zbog kojih treba posetiti ovaj deo Španije
12 Oktobar 2022
0 pregleda

Od gostoljubivih ljudi i bogate kulture, preko vesele i razigrane atmostfere i ukusne hrane, Andaluzija sa svojim prelepim gradovima i okolnim selima stvara neponovljiva iskustva i uspomene.


Andaluzija je idealna za ljubitelje flamenka

Kada se pomene Andaluzija, često je prva asocijacija ples i čuveni flamenko. Istorija flamenka datira iz 15. veka kada su na temeljima različitih narodnih igara nastali novi pokreti koji su danas veoma popularni. Tokom godina, flamenko je postao više od plesa, to je način na koji se izražava ličnost i identitet, a upravo je Sevilja najpoznatija po flamenku i brojnim događajima na kojima se može učiti ova igra, plesati i uživati uz muziku.


Ljubitelji prirode uživaće u čarima Andaluzije

Smeštena na samom jugu Španije, Andaluzija kao autonomna pokrajina koja izlazi na obale Sredozemnog mora i Atlantskog okeana, obiluje prirodnim lepotama. Od drugog najvećeg planinskog lanca u Evropi, do jedine pustinje na kontinentu, plimskih močvara i drevnih hrastovih šuma, Andaluzija pruža jedinstvenu kombinaciju pejzaža. Pored toga, stotine kilometara zadivljujuće obale, od glatkih i ravnih površina koje krasi zlatni pesak, do uzvišenih i strmih litica, Andaluzija ostavlja bez daha na svakom koraku. Ipak, uprkos toplim temperaturama, nije svako mesto u Andaluziji isto. Možete osetiti sneg u planinama kao što su prirodni park Sierra de las Nieves u Malagi i Sierra Nevada u Granadi, dok će prijatne temperature biti privlačne za uživanje na obalama mora ili okeana.


Raznolikost gastronomskih specijaliteta Andaluzije

Iako se često Andaluzija povezuje sa ribljim specijalitetima i morskim plodovima zbog poznatih primorskih gradova, ponuda gastronomskih specijaliteta je veoma raznolika. Putovanje u Andaluziju neće biti potpuno ukoliko ne probate tradicionalna andalužanska jela koja su nastala pod uticajem prethodnih civilizacija i kultura. Ključni sastojci andalužanske kuhunje su paprika, šafran, bademi i šećerna trska, a najpoznatije jelo je svakako gaspaćo, odnosno hladna supa od paradajza. Andaluzijska kuhinja nudi veliki izbor jela od pržene ribe, hladne supe i gulaše, a obavezno probajte i paelju i uživajte u neponovljivim ukusima u kombinaciji mesa i morskih plodova. Karakole (puževi) i torta od lisnatog testa punjena ukusnim kremastim filom prelivena glazurom od pomorandže poziva na degustaciju i uživanje bez obzira da li posećujete Granadu, Malagu, Sevilju, Kordobu ili neki drugi grad ili selo u srcu Andaluzije.