Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Rimini savršena destinacija za odmor

Kada pomislite na široke peščane plaže i urbani noćni život, Rimini je savršena destinacija za odmor.
Rimini savršena destinacija za odmor
13 Oktobar 2022
0 pregleda

Sa više od stotinu plaža i šetališta pored Jadranskog mora, Rimini je destinacija koja pruža sve blagodeti odmora.


Istorija Riminija datira od vremena Rimskog carstva

Ukoliko svoju posetu Riminiju započnete od centra grada, u njemu se možete upoznati sa istorijskim znamenitostima i zgradama koje datiraju iz vremena Rimskog carstva. Mnoga zdanja uspela su da prežive turbulentne godine, i upravo je njihova lepota još veća. Šetnju Riminijem započnite na istorijskom trgu Piazza Tre Martiri koji se nalazi u samom centru grada. Na ovom trgu se nalazi veliki broj prodavnica, restorana i kafića, ali i crkva, toranj sa satom i Cezarova statua. Na par minuta hoda dalje, nalazi se Arco d’Augusto, jedan od najstarijih rimskih lukova koji je opstao do danas, a koji nosi naziv po Oktavijanu Avgustu, prvom caru Rimskog carstva.


Centar Riminija za dobar šoping

Za ljubitelje šopinga, u samom centru grada locirana je Corso d'Augusto, živahna trgovačka ulica u kojoj se mogu naći brojne prodavnice – od luksuznih brendova do unikatnih i neobičnih prodavnica koje prodaju razne suvenire, nakit i kozmetičke proizvode. Iako relativno mala, ova ulica predstavlja pešačku zonu u kojoj možete pauzu napraviti u nekom od lokalnih kafića i pabova.


Noćni život u Riminiju

Ljubitelji noćnog života i aktivnog odmora u Riminiju će pronaći dobre žurke i gostoljubive domaćine. Marina Centro je šetalište koje se nalazi uz more, i predstavlja jedno od najprometnijih mesta za noćni život u gradu. Preko dana, na ovom mestu se održavaju aktivnosti na vodi: parasejling, skijanje na vodi, jedrenje. Već sa prvim naznakama večeri, čitava ova oblast se pretvara u zabavu jer elegantni noćni klubovi, diskoteke i koktel barovi su brojni, od kojih većina ima otvorene terase sa pogledom na Jadransko more.


Okolina Riminija za odmor u prirodi

Svoju posetu Riminiju upotpunite i obilaskom San Marina, jednu od nekoliko najmanjih država sveta. Na samo dvadesetak kilometara udaljenosti od Riminija smeštena je ova fascinantna destinacija koja je idealna za ljubitelje aktivnih putovanja i planinarenja. U svom putovanju ka San Marinu, obavezno uživajte u prekrasnim predelima Emilija Romanje, svratite do nekog od lokalnih restorana i probajte domaću pastu, porketu, bele tartufe i specijalitete od morskih plodova.