Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Rimini – skriveni dragulj Italije

Smešten na obali Jadranskog mora, a u severnom delu Italije, Rimini je više od jednog veka popularno turističko mesto.
Rimini – skriveni dragulj Italije
12 Oktobar 2022
0 pregleda

To je ujedno i najpoznatije i najčešće posećivanih letovališta u Italiji. Svojim plažama i velikim brojem atrakcija pruža nezaboravno iskustvo bilo da se odlučite za letovanje u Riminiju ili kratku turističku posetu.


Duge plaže Riminija – kada odmor zove

Sa plažom dugom više od petnaest kilometara, zlatno-žutim i belim peskom i velikim brojem barova i restorana, Rimini poziva na odmor, druženje i uživanje. U samom centru plaže nalaze se Marina Centro i Lungomare Augustore, najživopisniji i najmlađi delovi grada, a ujedno i srce poznatog noćnog života na plaži, posebno tokom leta. Za ljubitelje mirnog i porodičnog odmora, severni i južni deo grada su idealni za uživanje. Nemojte propustiti da posetite neke od najlepših plaža i uživate u čarima jadranske obale: Bagno Tiki, Bagno Libra, Le Spiagge i druge.


Šoping je uvek dobra ideja


Bilo da ste na odmoru ili ste samo u prolazu, šoping u Riminiju predstavlja pravo zadovoljstvo. Rimini obiluje prodavnicama poznatih brendova, ali i malim buticima sa autentičnim proizvodima regiona Emilija Romanja, kao i čitave Italije. Ulice Corsa D’Augusto, via Garibaldi, Piaza Tre Martiri smeštene su u samom centru grada i predstavljaju pravu riznicu luksuznih prodavnica. Sa druge strane, tržni centar Le Befane, koji se nalazi na samo 3 kilometra od centra grada, dodatno može upotpuniti zahteve svih ljubitelja šopinga.


Hrana u Riminiju: Šta ne smete propustiti?


Ulicama Riminija širi se autentični miris, ali i ukus regiona. Ulična hrana koja je svima lako dostupna predstavlja obavezu degustacije svakog turiste ili putnika namernika. Mali, specijalizovani kiosci hrane, poznati pod nazivom baracchini, spremaju lokalne delikatese koji očaravaju nepca i predstavljaju izvor užitka za sve gurmane. Od čuvenog hleba sa začinskim biljem (cassoni alle erbe) do beskvasnog hleba koji se služi vruć i punjen nareskom ili sirom koji predstavlja specijalitet ovog grada, sigurni smo da ćete pronaći svoj idealan specijalitet.


A kada ste u Riminiju, posetite i...

Kada otkrijete sve čari i lepote plaža i života u Riminiju, upotpunite svoje putovanje Italijom otkrivanjem nešto drugačijih pejzaža. Na samo nekoliko kilometara od mora, krećući se ka centralnom delu Italije otkrijte mala sela i njihove čari sakrivene u tvrđavama i dvorcima smeštenim na obroncima valovitih predela Emilije Romanje. Kada ste u blizini, ne propustite da obiđete i najpoznatija mesta ove regije – Parmu, Modenu i Ravenu.