Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Sardinija – ostrvo vetra i cveća

Poznata po prekrasnim plažama i tirkizno čistom moru, Sardinija predstavlja idealnu destinaciju za letnji odmor u Italiji.
Sardinija – ostrvo vetra i cveća
21 Jul 2022
1 pregleda

Ipak, ukoliko poželite da Sardiniju upoznate iz drugog ugla, onda je pravo vreme za putovanje proleće ili jesen. U proleće, Sardinija procveta i postane obojena raznobojnim cvećem koji okružuje peščane obale, dok se sunčevi zraci probijaju na obronke izolovanih zamkova i vila. Vetar, po kome je Sardinija specifična, nosi sa sobom hiljadu mirisa, priča najrazličitije priče i otkriva tajne Sardinije koje vredi otkriti.


Plaže u cvetu, vetar koji opija


Prilikom posete Sardiniji, oduševljenje ne izostaje podjednako da li se nalazite na peščanoj plaži ili na obroncima planina. Upravo je jedna od najlepših iskustava koje Sardinija pruža da nudi uvek nov i drugačiji pogled na njenu lepotu. Vijugavost uvala, nepredvidivost pejzaža i lepota plaža, posebno u proleće i jesen, ostavljaju mogućnost prirodi da se budi bojeći obale paletom od hiljadu boja. Ljiljani, fuksija, citrusi, samo su neki od cvetova koji pružaju dodatnu čar Sardiniji, dok vetar noseći te mirise opija i ostavlja duboke uspomene mešaćuji se sa šumom talasa.


Skriveni svet Sardinije – Neptunova pećina


Severozapadna obala ostrva, nalazi se grad Algero koji krije veliko blago. To je Neptunova pećina, pećina boga mora skrivena u srcu rta Capo Caccia koja izgleda kao palata zatvorena u njenom srcu, a koje je Neptun oblikovao onako kako je želeo. Ulazak u pećinu je moguć jedino sa mora, a na samom ulasku u nju nalazi se jezero Lamarmora, jedno od najvećih slanih jezera u Evropi. U središtu pećine smešten je impozantni stalagmit visine od oko 2 metra koji se naziva fontana sa svetom vodom. Nakon toga, ulazi se u najveličanstveniji delo same pećine: Kraljevske dvorane.


Castelsardo – grad koji živi hiljadu godina


Castelsardo je jedan od najlepših gradova Sardinije i utemeljen je na osnovama srednjevekovne tvrđave. Okružen prirodom i prožet istorijom, smešten je na rtu Anglioni u severozapadnom delu Sardinije. Ovaj grad dobio je naziv po tvrđavi (zamku – it. Castello) koji od 12. veka nikada nije bio rušen, već samo dodatno ojačavan kako bi preživeo ratove. Sa brda na kome je smešten gradić, pruža se veličanstven pogled na zaliv Asinara, a kada je vreme vedro u daljini se nazire Korzika.