Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Tri stvari koje morate videti u Bavarskoj, Minhenu i Amsterdamu

Brojne turističke atrakcije, uključujući dvorce, muzeje, parkove, zadivljujuće srednjevekovne zgrade i čuvene festivale koji se održavaju širom Bavarske i Amsterdama
Tri stvari koje morate videti u Bavarskoj, Minhenu i Amsterdamu
9 April 2023
0 pregleda

Brojne turističke atrakcije, uključujući dvorce, muzeje, parkove, zadivljujuće srednjevekovne zgrade i čuvene festivale koji se održavaju širom Bavarske i Amsterdama, pružaju mogućnost da upoznate različitu veličanstvenost regije Bavarske, njene prestonice Minhena, i glavnog grada Holandije – Amsterdama.


Dvorci Bavarske i lepota putovanja

Bavarska je dom najlepših prirodnih pejzaža, prošarana idiličnim selima, valovitim brdima i netaknutim šumama. Kada se odlučite na putovanje u Bavarsku, obavezno morate istažiti i upoznati se sa lepotom koju dočaravaju:


-    Dvorci Bavarske jer je Bavarska dom za više od 70 zamkova, što je čini savršenim mestom za bajkoviti odmor. Obilazak čuvenih dvoraca Nojšvanštajn, Linderhof, Hohenšvangau. Nojšvanštajn je poznat po svojoj veličanstvenoj arhitekturi i kao mesto inspiracije Diznijevog zamka u kome je boravila Uspavana lepotica. Sa druge strane, dvorac Hohenšvangau predstavlja još jedno čudo arhitekture koje je smešteno nedaleko od dvorca Nojšvanštajn, i beleži najdužu istoriju postojanja. Dvorac Linderhof je izgrađen po uzoru na Versajsku palatu i svojim veličanstvenim enterijerom i eksterijerom podseća na francuske građevine.
-    Bavarska je regija bogate kulture i vekovne tradicije. Poznat po svojoj ukusnoj hrani, svetski poznatom pivu i živahnoj muzičkoj sceni, posetu Bavarskoj upotpunite tako što ćete probati čuveno bavarsko pivo, kifle i domaće kobasice.
-    Srednjevekovni Bamberg, prelep grad u Bavarskoj koji čuva neke od najlepših arhitektonskih zdanja iz srednjeg veka. Ovaj grad je idealan za ljubitelje istorije, one koji žele da saznaju više i uživaju u lepoti čuvene Bamberške katedrale, prošetaju kroz istorijski stari grad i uživaju u ukusima čuvenog piva sa ovog podneblja.


Kanabis, sex i umetnost Amsterdama

Amsterdam, glavni grad Holandije, smešten je na reci Amstel u blizini obale Severnog mora. Poznat po velikom broju pabova, barova i spomenika kulture, Amsterdam je veoma liberalan grad, kako po pitanju trgovine, tako i po pitanju seksualne orijentacije i narkotika, posebno kanabisa. U Amsterdamu ćete videti prelepe pejzaže, šetati kaldrmisanim ulicama, krstariti nekim od njegovih kanala. Ipak, top tri stvari koje morate obavezno videti u Amsterdamu su:


-    Plovidba čuvenim amsterdamskim kanalima. U gradu postoji više od 160 kanala koj su stari više od četiri veka što dodatno doprinosi njihovom istorijskom i kulturnom značaju.
-    Muzej Van Goga u Amsterdamu je jedna od najpoznatijih i najčešće posećivanih lokacija u čitavoj Holandiji. Van Gog, poznati slikar 19. veka, bio je počastvovan stvaranjem muzeja koji mu je posvećen. Bio je u mogućnosti da stvori brojna umetnička dela, uključujući 860 slika i 1200 crteža, ali je za života uspeo da proda samo jednu od svojih slika. Pored njegovih dela, u muzeju se nalazi i impresivna kolekcija lepih umetničkih dela drugih poznatih slikara iz 19. veka, poput Pola Gogena i Kloda Monea.
-    Kuća Ane Frank je jedna od atrakcija koje privlače posetioce Amsterdama. Skoro svima na svetu je poznata priča Ane Frank, mlade Jevrejke koja je pokušala da pobegne od nacista tokom Drugog svetskog rata što je ostavilo dubokog traga na istoriju Amsterdamu. Danas je kuća Ane Frank pretvorena u muzej.


Minhen, grad na obodu Bavarskih Alpa

Minhen, glavni grad Bavarske, smešten je na reci Izar na obodu Bavarskih Alpa. Ovaj grad se širio tako što je na mestu njegovog postojanja najpre bio manastir, a zatim je prerastao u naselje kada je vojvoda od Bavarske dozvolio monasima da osnuju pijacu na raskrsnici puteva. Tragovi davne prošlosti se i dalje mogu videti kroz srednjevekovne zidine grada i stare gradske kapije. Danas, centralno mesto grada jeste otvoreni trg Marienplatz. Putovanje u Bavarsku ipak ne bi bilo potpuno kada pored obilaska čuvenih dvoraca Bavarske ne biste istražili i lepote Minhena. Top tri stvari koje izdvajamo su:


-    Putovanje na čuveni Oktoberfest u Minhenu je putovanje na najveći svetski festival piva. Ova manifestacija je posebno atraktivna za ljubitelje piva a održava se tokom dve nedelje u septembru i oktobru. To je odlična prilika da probate neko od lokalnog bavarskog piva. Uprkos gužvi i jakom pivu, Oktoberfest je veoma zabavan.
-    Poseta Engleskom vrtu u Minhenu predstavlja nesvakidašnje iskustvo jer je ovo ne samo najveći gradski park u Nemačkoj, već je i najlepši. Uređene grupe drveća i biljaka pružaju poglede koji se stalno menjaju, a devet kilometara krivudavih potoka i veštačko jezero upotpunjuju utisak prirodnog pejzaža. Dizajniran 1785. godine kao vojna bašta, Engleska bašta privlači šetače, sportiste i bicikliste, a to je takođe i prijatno mesto za sunčanje i piknik. Oni koji žele nešto više, mogu svratiti na užinu ili piće u Chinesischen Turm (Kineska kula), koja je visoka 25 metara. U okviru parka se nalazi Bavarski nacionalni muzej, sa svojom finom kolekcijom srednjovekovnih nemačkih skulptura i tapiserija, i Bavarska arheološka zbirka, koja prikazuje lokalne praistorijske artefakte.
-    Zoološki vrt Hellabrunn, koji se prostire na 89 hektara, rangiran je među najboljim zoološkim vrtovima u Evropi. Ovaj zoološki vrt je poznat po tome što je od otvaranja 1911. godine, grupisao životinje prema tome odakle dolaze. Danas, ovaj zoološki vrt broji više od 19.000 životinja iz 757 vrsta smeštenih u uslovima koji predstavljaju replike uslova divljine, sa životinjama koje obično dele staništa koja se drže zajedno gde god je to moguće. Smešten pored reke Isar u određenom zaštićenom području, zoološki vrt ima mnogo divnih pešačkih staza, igrališta i mesta za piknik.