Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Selidba bele tehnike saveti za selidbu

Agencija za selidbu može brzo i lako da realizuje selidbu bele tehnike i drugih kućnih aparata, ali je obavezno pre same selidbe i dolaska agencije za selidbu izvršiti određene pripreme kojima će se olakšati selidba šporeta, veš mašina, frižidera, zamrzivača.
Selidba bele tehnike saveti za selidbu
5 Jul 2022
2 pregleda

Pripremu bele tehnike za selidbu može izvršiti i sama agencija za selidbu, te ako niste sigurni kako to treba uraditi, bolje je to prepustiti profesionalcima. Ovo je posebno važno jer ako se priprema bele tehnike za selidbu ne uradi kako treba, može se desiti da pojedini uređaji ne rade kako treba kada se presele na novo odredište.


Ipak, ako se odlučite da sami pripremite belu tehniku za selidbu, savetujemo da se pridržavate ovih saveta:


Ukoliko ste sačuvali uputstvo za upotrebu bele tehnike, možete ga iskoristiti da proučite najbolje metode za pakovanje i transport.


Isključite frižider najmanje 24h pre selidbe. Sve stvari iz frižidera izvadite, unutrašnjost frižidera dobro očistite i osušite. Tako ćete smanjiti mogućnost pojave buđi i neprijatnih mirisa. Uklonite sve police ili ih pričvrstite tako da se ne pomeraju tokom selidbe. Ako frižider poseduje ledomat, isključite dovod vode i uverite se da je potpuno ispražnjen.


Ispraznite mašinu za pranje sudova, a sve delove koji su felksibilni sklonite i spakujte odvojeno. Potrudite se da mašina bude suva i prazna.


Selidba veš mašina i selidba mašine za sušenje zahteva posebno rukovanje prilikom selidbe. Potrudite se da mašina bude suva, uklonite sva creva i spakujte ih odvojeno. Selidba i transport mašine za pranje veša zahteva da se bubanj pričvrsti kako ne bi došlo do oštećenja tokom transporta i selidbe.


Selidba bele tehnike zahteva da se svi kablovi pričvrste za zadnji deo uređaja uz pomoć zaštitne trake kako bi se sprečilo njihovo oštećenje. Sva vrata i poklopci bele tehnike potrebno je zalepiti zaštitnom trakom kako bi se sprečilo njihovo otvaranje prilikom nošenja, utovara i istovara. O ovim i drugim specifičnim stvarima ne morate brinuti ako angažujete agenciju za selidbe. Ipak, čak i kada ih angažujete, budite svesni da ćete osnovne pripreme morati da uradite (kao što su npr. pražnjenje frižidera, otapanje frižidera i čišćenje bele tehnike).